Reklama
 
Blog | Jan Dráský

Proč Věci Veřejné také?

Blíží se termín podívání kandidátek do Evropského parlamentu - 18.4. Kdo to myslí s evropskou politikou vážně své kandidáty představil. Vzhledem k tomu, že bydlím na Praze 1, přihlížím i k regionálním kandidátům, kteří mi jsou blížší a kteří mě zásobují svými volitelnými kandidáty téměř před každými volbami a sympatickými regionálním tiskem Pražan a nyní i politickým časopisem Věci Veřejné.

Koho volit?

Komu dát svůj hlas nechceme-li volit ani jednoho našeho politického obra. Chceme-li volit středovou či pravicovou neobskurní politickou stranu s šancí na úspěch? Zelené? Možná až si paní Jacques udělá reparát ze základů enviromentálního chování. Evropské strany. Bohužel i zde proti sobě stojí Evropská demokratická strana současné europoslaňkyně Jany Hybáškové proti SNK-Evropským demokratům bez Josefa Zieleniece. Bohužel je pravděpodobné, že uspěje pouze jedna z nich. 

Věci Veřejné na výsluní!

Reklama

Je evidentní, že Věci veřejné se chtěji zapojit do každých voleb, překvapuje mě však, že jdou do klání o evropská křesla. Zapoměli snad na loňské senátní volby na Praze 1? Neschopnost spolupráce přinesla nasazení tolik nadstandarně kvalitních kandidátů, že to pravděpodobně pomohlo k vítězství člověka, za kterým stál právě jeden z politických obrů. Časem budou chtít Věci veřejné uspět i na celorepublikové úrovni. Nevedla by cesta sem spíše přes spolupráci s ostatními stranami?

Strašák Čtyřkoalice?

Strana Věci veřejné je mi velmi sympatická. Bojí se ale zapojení do spolupráce s ostatními subjekty a následného krachu jeko Čtyřkoalice?